B&B / vakantiewoning

Logeren in de wijngaard?           Dat kan­­ op Wijngoed Gravendael!

Wie zijn wij?
Graag stellen wij ons even aan u voor:

Wij zijn Alette van den Brul (Musicus en wijnboerin) en Gerard van Dalen (Installateur en wijnboer).

We hebben beiden een drukke baan, maar wilden al heel lang een wijngaard starten. Dit is uiteindelijk in 2014 gelukt en intussen zijn de druivenstokken volwassen aan het worden. De schoonheid van de omgeving, de rust en ruimte brachten ons op het idee om hier meer mensen van te laten genieten en zo kwam onze vakantiewoning grenzend aan de materieelschuur tot stand. We zijn beiden dierenliefhebbers en op ons erf lopen dan ook 2 poezen (Yuki en Muis), 2 labradors (Luna en Yara) en een handvol kippen (zonder naam J ) los door elkaar.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-2.png

Naast het huisje bevindt zich onze nieuwe wijnschuur waarin we groepen kunnen ontvangen voor rondleidingen en proeverijen. Daarnaast kunnen we ook rondritten per paardentram of andere uitjes rondom de wijngaard organiseren. De wijngaard is 1,2 hectare groot waarop 5200 druivenstokken bestaande uit 5 rassen staan.  Of het nu gaat om snoeien in de winter, onderhoud in de zomer of druiven plukken in het najaar, op ons wijngoed is altijd iets te doen. Tijdens uw verblijf gaat het werk in de wijngaard door. Graag geven wij tijdens verblijf  uitleg over alle werkzaamheden in de wijngaard.

Onze wijn leveren wij voornamelijk aan restaurants, bedrijven als relatiegeschenk en particulieren. Bij aankomst staat er dan ook uiteraard een flesje wijn voor u klaar!

Ligging

Ons Wijngoed ligt in het midden van de stedendriehoek Zutphen-Apeldoorn-Deventer en ­­­­aan de rand van de historische Empese- en Tondense Heide in het buurtschap Klein Amsterdam. Het huisje heeft een eigen tuin met uitzicht over wijngaard en weilanden in een prachtig coulissenlandschap. De omgeving met landhuizen en de vele wandel- en fietsroutes biedt veel ruimte voor het heerlijk buiten zijn.  De 3 steden zijn eenvoudig op de fiets te bereiken. Genieten van rust en de wijngaard of juist ontdekken en ondernemen in de prachtige omgeving, het kan allemaal!

Het huisje Gravendael

Wanneer u dit huisje boekt, krijgt u een huisje voor twee personen, van veel gemakken voorzien. Zelfs een oplaadpunt voor de elektrische auto is aanwezig. Handdoeken, keukenlinnen en beddengoed zijn bij de verhuurprijs inbegrepen. Als u langer bij ons blijft logeren wordt het linnen tussendoor verschoond. Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt en eventueel kunnen wij voor het eerste ochtendontbijt zorgen door een goed gevulde koelkast. De dichtstbijzijnde supermarkt is op 3 kilometer. Door de aanwezigheid van een volledige keuken, badkamer en wasmachine is het huisje zeer geschikt voor een langer verblijf.

Wat zijn de faciliteiten in het huisje?

  • Tuin met picknicktafel
  • TV en gratis Wifi
  • Woonkeuken, inclusief fornuis, (combi-)magnetron en vaatwasser
  • Badkamer, douche, toilet, wastafel en wasmachine
  • Oplaadpunt elektrische auto

Op de eerste verdieping bevindt zich een zeer ruime slaapkamer met wastafel en een ruim tweepersoonsbed.  Op deze kamer bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een slaapbankje (voor kinderen).

Huisdieren en roken in het huisje zijn niet toegestaan.

Natuur en omgeving.

Met de Empese- en Tondense Heide heeft u een natuurgebied dat – in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden – bestaat uit bijzonder bloemrijk grasland om de hoek.  Hier groeien zeldzame planten als Spaanse ruiter en gevlekte orchis. Ook buiten het vlonderpad kan de route nat zijn, zeker in de winter zijn laarzen hier onontbeerlijk!

Even ten noorden van Klein Amsterdam, net buiten Klarenbeek, ligt het Beekbergerwoud. Ooit was dit het laatste oerbos van Nederland, totdat in 1871 de laatste boom werd geveld. Gelukkig heeft Natuurmonumenten dit gebied kunnen aankopen en zijn zij sinds 2006 volop bezig de natuur te herstellen. En het resultaat tot nu toe mag er zijn. Het is een gevarieerd gebied waar zeldzame planten groeien en je heerlijk kunt wandelen.

De historische Hanzesteden Zutphen en Deventer zijn op de fiets bereikbaar. Slenterend, of onder leiding van een gids, de prachtige binnensteden leren kennen met ieder hun eigen verhaal. Mooie musea, waaronder het museum MORE in Gorssel, zijn ook te vinden in de nabije omgeving.


Heeft u genoeg van het ontdekken van steden en natuur en wilt u even heerlijk genieten van rust en warmte dan is een dag bij Wellness Thermen Bussloo zeker aan te raden.

Het huisje is te boeken via de website:
Natuurhuisje.nl
Gelderland, gemeente Voorst, Wijngoed Gravendael